снимка: Институт за пътна безопасностВсички ние сме в движението, отговорността на

...
снимка: Институт за пътна безопасностВсички ние сме в движението, отговорността на
Коментари Харесай

Фандъкова, Манолова, Джамбазки, Игнатов и Бонев дадоха идеите си за подобряване транспорта в София

снимка: Институт за пътна сигурност

Всички ние сме в придвижването, отговорността на институциите е огромна. Инфраструктурата е отговорност на Столична община, която изисква сериозна експертиза. В Столична община работят специалисти в комисия, а ние сме първата община с външен одит на кръстовищата. Това съобщи претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС по време на дебатите по тематика превоз и пътна сигурност, съобщи Novini.bg.

" Всички детайли на пътната сигурност въздействат върху сигурността на придвижването. Имаме потребност от софтуерни решения. Трябва да има ограничение на придвижването, повдигнати и осветени пешеходни пътеки и зони без придвижване. Ще има особено звено, което да контролира пътната организация. Камерите и технологиите мъчно могат да бъдат подкупени, ще изисквам точно такива ограничения. С разнообразни принадлежности намалихме ПТП в тунела в “Люлин ” и Симеоновско шосе. Ще разчитаме на специалисти, с които към този момент работим. Одитите и анализите на място са отговорност на организация на кмета ", разкри още Фандъкова.

" Жертвите на пътя в столицата са десетки, което слага въпрос, безвредна ли е транспортната инфраструктура. Бих въвела одит на плановете за създаване на нови детайли за пътна инфраструктура. Ако беше изработен подобен одит при ремонта на “Графа ” за перките, нямаше да има толкоз случаи на пребити хора ", разяснява още по тематиката претендент за кмет за София Мая Манолова.

" Данните за пътната сигурност би трябвало да са отворени за жителите. Трябват налични и комфортни тротоари за майките с колички, улично озеленяване и осветление и налична среда за хората с увреждания ", добави Манолова.

" Бих употребявал европейските ограничения за сигурността на пътя. Калници и ламарини се оправят, задачата е да няма жертви. Трябва коренна смяна в ситуацията ма пътя в столицата. Повдигнати пешеходни пътеки и зони без придвижвания са измежду главните ми цели ", разкри претендентът за кмет на София от " Демократична България " арх. Борислав Игнатов.

" Шофьорите не са отговорни, отговорна е средата. В градски условия неналичието на видимост е честа причина за злополуките. Ако стана кмет ще реконструирам Центъра за градска подвижност. Трябва да има един център, който сплотява НСО, светофарната система, градския превоз, пожарната и други ", сподели още арх. Игнатов.

" Бих поспорил за отговорността на лидера ", обърна се претендентът за кмет на София на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки към арх. Игнатов. 

" Ако имаме пийнал, надрусан, безконтролен и необразован водач, няма по какъв начин да няма произшествия. Пътната сигурност стартира от домашното образование, учебното обучение, строгият надзор при шофьорските курсове ", добави още Джамбазки. 

" Автомобилите би трябвало да се изтласкат от централната градска част. Трябва създаване на такава среда, че кварталите да не стават спортни писти. Има решение и за кръстовищата - те не би трябвало да бъдат конфликтни, а по-добре осветени. Пешеходните пътеки би трябвало да бъдат повдигнати, а над тях камерите строго да управляват придвижването. По-строгите санкции на тези места ще усилят пътната сигурност. Градският превоз би трябвало да е стопанин на центъра. Битката е централната градска част да е налична и привлекателна за градския превоз. Би трябвало и влаковете са се свързват с метростанциите. За да се задвижи практиката за прилагане на градски превоз, той би трябвало да има преимущество. Нека има и по-голяма събираемост на санкциите от хората, които паркират в нарушаване ", съобщи Джамбазки.

" Инфраструктура, организация и надзор. Предлагам повдигнати кръстовища и пешеходни пътеки, както и по-добре направени тротоари. Камери би трябвало да пресмятат и междинната скорост на придвижване, освен моментната ", приключи по тематиката Борис Бонев, претендент за кмет от " Спаси София ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР